Un truc foarte bun este să umpli una din pernele de decor cu un amestec făcut din lavandă uscată, frunze de dafin uscate și mărunțite, mentă și funzele de Citronella, uscate și ele. Combinața este plăcut mirositoare dar devastatoare pentru muște. Evicienta aromelor durează circa două luni, după care umplutura trebuie împrospătată.
Frunzele proaspete de Citronella (vreo două mâini pline), se pun în blender împreună cu puțină apa. Pastă rezultată se combină cu o cantitate egală de alcool alb. Se lasă la macerat o săptămână la loc întunecat și rece și se agită bine de două-trei ori pe zi. Soluția rezultată se trece prin tifon dublu se lasă la decantat și apoi se strecoară iar într-un pulverizator. Esența este perfectă pentru a împorospăta aerul în casă, dar și pentru a goni muștele și țânțarii. Trebuie să ai grijă: soluția pătreaza!
Busuiocul roșu este foarte eficient în a îndepărta muștele. Pune un ghiveci cu busuioc roșu în bucătărie și camera va fi mereu apărată de muște. Busuiocul roșu este foarte intens parfumat iar aroma lui este și mai puternică dacă este atins. Trebui să stea la soare pentru a fi cu adevărat eficient.
Busuiocul de orice fel este bun pentru a alunga muștele. O tufă de busuioc în ghiveci rezistă bine la orice fel de condiții dacă este udată și dacă are un pământ hrănitor. Poți plantă în același ghiveci mai multe soiuri de busuioc. Combinația este foarte plăcută estetic, dar și un avantaj în plus pentru acțiunea împotrivă țânțarilor. Busuiocul este una din plantele care alungă muștele dar și țânțarii și are capacitatea de curăța aerul și de anula mirosurile neplăcute. Poți face din busuioc un preparat după modelul celui pentru Citronella, care nu pătează și poate să fie un excelent insecticid natural împotriva muștelor.
Verbina. Este un arbust care ajunge până la doi metri înălțime, care are frunze și flori foarte parfumate cu o aromă care aduce cu cea a frunzelor de lămâie. Seara uleiurile volatile din verbină sunt emanate în aer fapt care face că această să fie una din cele mai bune plante care alungă muștele.
Menta este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute. Lăsată liberă, în grădină, de exemplu, crește bogat și poate ajunge până la un metru înălțime. Este foarte decorativă prin culoarea verde intensă și este extrem de eficientă în alungarea insectelor nedorite, atât muște cât și țânțari.
Dafinul este foarte eficient fiind una din cele mai bune plante care alungă muștele. Dacă ai un dafin în casă, sigur nu ai muște. Vara dafinul se ține afară, bine ferit de soare, iar din septembrie trebuie adus în casă, într-un loc luminat, dar ferit de razele soarelui.
Pe lângă aceste plante care lungă muștele mai poți folosi uleiul de busuioc, uleiul natural de cuișoarele, levanțică, mentă și eucaliptul.